bedrijfsplan energie De Jong Aubergine

Een bedrijfsplan energie voor de eerste kweker in het nieuwe tuinbouwgebied Dinteloord; energiespecialist Ruud Brouwer heeft het opgesteld en de teler voorgerekend hoe het bedrijf kan worden voorzien van warmte en CO2.

Project specificaties bekijken

Projectleider: Ruud Brouwer
Klant: Auberginekwekerij De Jong
Plaats: Dinteloord
Teelt: aubergine
Oppervlakte: 56.000m2
Expertise: energie
Subgroep Energie: bedrijfsplan-energie
Jaartal: 2011
Kenmerken:

Hoe kan de teler zijn energievoorziening met zo min mogelijk kosten realiseren? In het bedrijfsplan energie berekenen wij dit voor de teler.

Het plan geeft helder aan welke productiemiddelen nodig zijn en kijkt naar de mogelijkheden van wkk, warmtepompen en duurzame opties. De keuze voor een systeem moet ook onder wisselende omstandigheden op de energiemarkt stand kunnen houden.

Bijzonderheden:

Deze kas in Dinteloord heeft een dubbel schermdoek waarmee de warmtevraag in de winter lager kan uitvallen. Behalve gas en elektriciteit zijn er geen andere bronnen beschikbaar. In de huidige markt waarin de verdiensten van een warmtekrachtinstallatie minder aantrekkelijk zijn, bleek dit voor deze teler toch de beste keuze. De koppeling met een warmtepomp is onderzocht maar bleek nog moeilijk rond te rekenen.

website: www.purplepride.nl


Uitgelicht

Vacatures

 

Wij zijn per direct op zoek naar:

* (aankomend) Projectleider

* Specialist/adviseur elektra, watertechniek

* Technisch tekenaar

 

Klik op de vacature voor meer informatie. Project De Wijnpers - België 
Projectleider DLVge: Marcel Verbeek
i.s.m. Rimanque en A2D Architecten.

 

Vacatures